Optimale IoT beveiliging en toch efficiënt IoT devices inzetten, dat kan met onze speciaal daarvoor ontwikkelde diensten.

Internet of Things geeft unieke mogelijkheden. Het inzetten van IoT apparatuur bied diverse branches de mogelijkheid om efficiënter te werken. Het gebrek aan beveiliging van de IoT apparatuur zelf, zorgt echter voor terughoudendheid bij het mogelijk inzetten IoT apparatuur. Met onze slimme diensten zetten we de beveiliging voorop. Daarmee openen we de deuren naar een efficiënte inzet van IoT voor elke branche.

 

Y-Secure

IoT-beveiligingMet Y-Secure leveren we een landelijk Secure Private Network (SPN).

Y-Connect sluit naadloos aan op Y-Secure en samen bieden ze een optimale beveiliging voor het gebruik van IoT devices. Toegang tot het gesloten IoT netwerk van Y-Connect, word vanaf één centraal punt geregeld met Y-Secure. Hierdoor kan daar maximaal op beveiligd en 24/7 gemonitord worden. Permissie voor toegang kan snel worden toegekend of ingetrokken.

Y-Connect

We maken slim gebruik van de voordelen van de IoT technieken met Y-Connect. Y-Connect is een veilige “internetverbinding”, zonder internet. Met Y-Connect bouwen we een eigen IoT infrastructuur op basis van internet technieken. De gehele IoT keten beschikt over een eigen lokaal netwerk (LAN) en een eigen “privé internet” (WAN). Zo is het IoT netwerk gescheiden van gewone computer netwerken en het internet.

Met Y-Connect leveren we een afgeschermd landelijk netwerk op basis van internet technieken. Via dit netwerk kunnen we alle IoT devices met elkaar verbinden, zonder dat deze devices met het internet verbonden zijn. Hierdoor kunnen ze niet gehackt worden. In dit zelfde netwerk kunnen natuurlijk ook computers worden toegevoegd. Zo kan op landelijk niveau vanaf één of meerdere centrale punten de apparatuur aangestuurd worden en uitlezen voor management informatie.

Met welke techniek de Y-Connect verbinding word gemaakt heeft geen invloed op de veiligheid. Of het nu gaat om een DSL, Glasvezel, 4G of andere technieken, het is allemaal mogelijk. Met Y-Connect creëren we een virtuele ring van IoT devices. Dit IoT netwerk is vanaf het reguliere internet niet te benaderen. Afhankelijk van wat er op locatie beschikbaar is.